A very simple and easy recipe but tasty!! Believe me, you'll like it. I topped it with a scoope of roasted banana ice cream, and it made perfect match for a dessert! You can use other kind of fruits such as peach or pineapple for the cobbler.

I got the recipe from my dearly friend, Selly.

Apple Cobbler

6 medium sized apples, peeled, cored and diced
3 tbsps granulated sugar
1 tbsp cinnamon powder
1 tbsp lemon juice
Roasted banana ice cream

1 cup granulated sugar
1 cup all-purpose flour
1 egg
2 tbsps butter, melted

Mix apples, sugar, cinnamon powder and lemon juice in a big bowl, toss it well. Transfer the apples into 2 quarts (17 x 28cm) ovenproof dish. Set aside.

For topping: In another bowl, combine sugar, flour, egg and melter butter, knead it until melted butter thoroughly absorbed (at this point, the texture of the mixture is crumbly).

Pour the toppings on top of the apples evenly. Bake it in preheated oven (350F/180C) until the topping is golden brown.

Square-cut the cobbler (3x3-inch) and top it with a scoope of roasted banana ice cream. Serve it immediately.


  1. Yum yum....Es krim dan apple 'cake' :)! Aku lagi sgt suka sama Ben and Jerry's ice cream nih, packagae nya imut2 dan rasanya enak bgt, cuma bakal gendut nih kalo makanin es nya banyak2 ;). Eh, Bel, ayo buat model 'Sour Sally' dessert, kayaknya di Indo lagi boom, aku belum pernah coba krn pas terakhir balik Jakarta Sour Sally masih blm ada, tapi kayaknya enak, sgt tergiur ngeliatin combo ice cream sama mochi.....!!

  2. @CG: iyaaa B&J's ice cream emang enak yah sin....lembut banget es krim nya. Hahhaha...iya makan yang beginian sih bahaya buat berat badan :)).
    Nah itu dia sin, gue juga blom perna nyoba tuh, tapi kedengerannya sih emang si Sour Sally nih lagi booming banget di indo. coba ah nti gue checking ke websitenya pengen liat dessertnya selaen froyo apa aja... :). Oiya sin, gue da bikin jiao zi loh pake resep elo...enakkkkkk :)).