I never try this Korean Fried Chicken before, but once I saw the pic of it at CG's blog my mouth just can't stop watering :). Fortunately, I have almost all ingredients except rice syrup or honey.

The preparation didn't take more than an hour, it's a perfect recipe when you don't feel like cooking. Also, the taste is good :). My hubby and I can't stop nibbled it til I need to hide it so we have something to eat for dinner :).

Korean Seasoned Fried Chicken (Nangnyeom Tongdak)
Source: Maangchi via Cooking Gallery

Fried Chicken:
6 pieces (3 lbs) chicken fillet (you can use chicken wings or whole chicken as well), cut into chunks
1 tablespoon black pepper
1 teaspoon salt
1/2 cup potato starch powder
1/4 cup all-purpose flour
1/4 cup glutinous flour
1 teaspoon baking soda
1 egg
Oil for frying the chicken
Toasted sesame seeds for garnish

6 cloves garlic, minced
1/3 cup ketchup
1/2 cup hot pepper paste (use 1/4 cup if you dislike spicy)
4 tablespoons sugar
1 tablespoon apple vinegar
1 tablespoon olive oil

For The Fried Chicken:
Season the chicken chunks with salt and pepper. Mix well with your hands.
Add all dry ingredients: tapioca flour, glutinous flour, all-purpose flour and baking soda, plus the egg.
Mix everything well. When you notice that it's too dry, add some drops of water, just to make sure that the chicken chunks are well coated.
Fry the chicken over high heat until brown and crisp, about 10 minutes.

For The Sauce and Serving:
Heat olive oil in a pan and add the minced garlic. Stir fry until fragrant for about 30 seconds under medium heat. Add tomato ketchup, hot pepper sauce, sugar and apple vinegar. Cook until thoroughly mix, for about 1 minute. Toss in the fried chicken until well coated. Sprinkle the chicken with toasted sesame seeds. Serve it with lettuce and warm rice.


  1. Bel,

    yesterday I showed your blog to my mom. She was like.."WOW, your friend is so darn good in cooking!" But too bad, there are so many ingredients that are harder to find in Jakarta...seenggaknya susah dicari di pasar tradisional. Bete yah... padahal dia udah semangat banget loh buat nyoba2in resepnya :)

  2. apple vinegar bisa diganti apa ya?

  3. @Leony: awwwww......tell your mom that I'm so flattered for her compliment :).
    Iya bener le, emang ada bahan2 yang susah di cari di indo yah, ada tapi kudu ke supermarket khusus gitu modelnya supermarket korea lah, jepang lah. Jadi agak ribet yah.

  4. @Kartika: pake vinegar biasa aja tik.

  5. Akhirnya muncul juga post nya di blog kamu...Hehe... Skrg aku lagi suka bikin2 bento ,Bel, tapi tentunya bisa buatnya kalo weekend doang. Cuma sekali pas hari rabu aku buat bento abis pulang kerja krn pulangnya agak pagian, jadi masih bisa foto2. Di sini jam 5 an aja udah gelap Bel, sgt2 nyebelin bgt, di Amrik mgkn juga sama kali ya kalo winter...?

  6. @CG: iya sin akihre muncul juga yah :). Iya aku liat ke blog mu banyak bento nya yah skarang :). Ugh dikao sih hebat deh, bento kan kudu telaten bikinnya. Aku sih blom timbul niat buat bikin bento sin, meski demen ngliatin orang2 bikin bento :).
    Iyaaa sama sin, di sini mah kalo lagi winter payah, mo foto aja kudu uber2an ama matahari :(. Jam2 5 gitu uda gelap, sama dah ama tempat mu.

  7. That looks absolutely yummmmm..... lovely presentation of the food !
    please do visit n follow my blog if you wish to at http://kitchensojourn.blogspot.com :)

  8. @Aisha: thank you for visiting me aisha :). I will visit your blog.

  9. Bel, aku ada award buat kamu. Silakan diambil kalau mau...:D)!

  10. @CG: asikkkkk......pasti daku ambil dong :). Thank you ya sin :)

  11. permisi mau taya, all-purpose flour itu bisa diganti apa ya? terima kasih :)

  12. @MOW: hi, all purpose flour bisa diganti ama tepung terigu apa aja, selain sagu ato maizena. Bisa diganti dg bread flour ato cake flour. Sama2 :)